Skip to content

Ardıçlı Göl Evleri

salon2-scaled Ardıçlı Göl Evleri
salon3-scaled Ardıçlı Göl Evleri
salon1-scaled Ardıçlı Göl Evleri
0cc1b25b-ddc8-470a-9992-f65ed9f609e6 Ardıçlı Göl Evleri
e31acc72-d7e3-4b46-a750-141c91d4a5d6 Ardıçlı Göl Evleri
467f3735-d875-4331-8c85-7fe82479d685 Ardıçlı Göl Evleri
d9129def-cd2f-4927-8bab-584d7df9781b Ardıçlı Göl Evleri
28077148-a774-4796-ad4c-f62fabb55039 Ardıçlı Göl Evleri
e3e4cd05-3303-4667-b2ea-05d4f1f36e64 Ardıçlı Göl Evleri
762f0c48-400e-4116-8f7b-cc306e461687 Ardıçlı Göl Evleri
salon2-225x300 Ardıçlı Göl Evleri salon3-225x300 Ardıçlı Göl Evleri salon1-225x300 Ardıçlı Göl Evleri 0cc1b25b-ddc8-470a-9992-f65ed9f609e6-225x300 Ardıçlı Göl Evleri e31acc72-d7e3-4b46-a750-141c91d4a5d6-225x300 Ardıçlı Göl Evleri 467f3735-d875-4331-8c85-7fe82479d685-225x300 Ardıçlı Göl Evleri d9129def-cd2f-4927-8bab-584d7df9781b-225x300 Ardıçlı Göl Evleri 28077148-a774-4796-ad4c-f62fabb55039-225x300 Ardıçlı Göl Evleri e3e4cd05-3303-4667-b2ea-05d4f1f36e64-225x300 Ardıçlı Göl Evleri 762f0c48-400e-4116-8f7b-cc306e461687-225x300 Ardıçlı Göl Evleri

Proje: Ardıçlı Göl Evleri
Yer: Bahçeşehir / İstanbul
Yıl: 2021
Tür: Villa
Toplam Alan: 192 m²
Servis: Konsept + Tasarım + Danışmanlık
 

 
      Bahçeşehir/ İstanbul’da yer alan Ardıçlı Göl Evleri 65.000 m² inşaat alanı, 7.500 m² göl, 45.000 m² yeşil alan; toplam 156.000 m² alan üzerine kurulmuştur. Sitenin içinde yetişkin ve çocuk yüzme havuzu, basketbol ve futbol sahası, tenis kortarı, beach volley alanı, çocuk oyun alanları, koşu-yürüyüş parkurları, market, kuaför, sosyal tesis, açık-kapalı ve misafir otoparkı yer almaktadır. Evlerin tamamı bahçeli villalardan oluşmaktadır. Konsept, tasarım ve danışmanlık hizmeti verilen dubleks villa 192 m²’den oluşmaktadır. Giriş kat salon, mutfak, banyo ve 1 odadan oluşmakta; üst kat ebeveyn yatak odası ve banyosu, çamaşır odası, giyinme odası, çocuk odası ve banyo yer almaktadır.
 

       Giriş katta radikal tasarım kararları verilerek hol ve salon arasında yer alan duvarın kaldırılması öngörülmüştür. Bunun yanı sıra, duvar kaldırılsa da sağ ve soldan bir metre duvar bırakılarak bir kemer oluşturulmuş ve farklı zemin malzemeleri kullanılarak bu iki alan birbirinden koparılmıştır. Bir metre bırakılarak tamamen duvarın kaldırılmamasının bir diğer sebebi de, salondan giriş kapısının, giriş kapısından da salonun tamamen görünmemesini sağlayarak mahremiyeti ön planda tutmaktadır. Yaşam alanı, mevcutta yer alan şömine aksında çözülmüştür. Merdiven altında yer alan boşluk, depolama alanı olarak değerlendirilmiştir. Mutfak alanı genişletilerek mutfağın göle bakan cephesi boy camlarla kapatılmıştır. Mutfak ve mutfak masası bir kemer yardımıyla iki farklı bölüm haline getirilmiştir. Böylece, mutfak dar-uzun bir alan olmaktan çıkarılmış ve insan ölçeğine uygun hale getirilmiştir. Mutfakta ada olarak kullanılan alan hem hızlı atıştırmalıklar için hem de hazırlama alanı olarak değerlendirilmiştir. Mutfağın darlığı nedeniyle U mutfak dolabı yerine L mutfak dolapları tercih edilmiş ve sirkülasyon alanını engellemeyecek şekilde duvar şişirilerek içine dolaplar tasarlanmıştır. Depolama alanını arttırarak kullanım kolaylığı sağlanmıştır.
 

        Üst katta, yapının orjinalinde holde yer alan çamaşır makinesi dolabı kaldırılarak çamaşır odasına dahil edilmiş ve böylece kullanımı kolaylaştırma hedeflenmiştir. Giyinme odası olarak kullanılacak olan alanda reflekte camlı L dolap kullanılması, halıfleks kullanılarak ortamın daha sıcak hale getirilmesi amaçlanmıştır. Villanın geneline açık renkler, pirinç ve cam detaylar hakimdir. Böylece ferah ve şık bir yaşam alanı elde edilmiştir.
 
Etiketler:
Paylaş: